Tema VI: Cafè Colòmbia Antioquia Chiroso

A Bean Aroma Cafè tenim cafès d’especialitat d’alta qualitat i cafès d’especialitat “excepcionals”.

El nou Cafè Colòmbia Antioquia Chiroso és un cafè excepcional. Es tracta d’un gra de cafè Aràbica de la varietat Caturra Chiroso. La singularitat d’aquesta varietat radica en la seva genètica, la qual li confereix atributs específics que el diferencien d’altres varietats aràbiques. Desenvolupada a la regió d’Antioquia (Colòmbia), va ser seleccionada per les seves característiques agronòmiques favorables, com la seva baixa alçada i la seva capacitat d’adaptació a terrenys d’elevada altitud. Aquests atributs no només facilitaven la seva gestió, sinó que també permetien una millor circulació de l’aire i la llum, afavorint el desenvolupament homogeni dels fruits de la planta.

Pel que fa a la seva producció, el Caturra Chiroso presenta una relativa eficiència pels caficultors en termes de productivitat, doncs necessita més fertilització que altres varietats i per tal d’evitar la roya (malaltia de les plantes de cafè produïdes per un fong) s’ha de cultivar a altituds elevades, amb la dificultat que això comporta. La seva qualitat excepcional compensa aquests requisits, ja que el seu sabor complex i intens el converteix en un producte molt valorat pels consumidors.

Pel que fa al processament post-collita, se sol optar per mètodes tradicionals i artesanals que prioritzen la conservació de les aromes i sabors més intrínsecs del cafè, com són una recol·lecció i selecció manual, i el rentat com a mètode de processat del gra per separar la polpa. L’assecat al sol és la pràctica preferida, ja que permet un assecat uniforme i gradual dels grans per mantenir les seves característiques organolèptiques més intactes.


Tassa de cafè Colombia Antioquia Chiroso - Bean Aroma Cafe

El cafè Colòmbia Antioquia Chiroso és un cafè excepcional 

El Colòmbia Antioquia Chiroso, amb una extracció adequada, ofereix una experiència diferencial tant als consumidors de l’Espresso (i Superautomàtica) com als del cafè Filtrat o la Moka Italiana.

En espresso, el Chiroso ofereix una tassa altament dolça i cremosa, que combinada amb les notes florals delicades i l’acidesa cítrica s’uneixen per crear una experiència gustativa complexa i envolvent. El seu cos complet i equilibrat proporcionen una base perfecta per a l’espresso que satisfà els paladars més curiosos i exigents.

D’altra banda, pel filtrat, el Chiroso dóna una beguda amb subtils notes afruitades i florals que creen una tassa de caràcter viu i vibrant. Aquest perfil aromàtic, combinat amb una dolçor suau i persistent, converteix la tassa de cafè filtrat en tota una experiència sensorial que no deixarà indiferent a ningú.

Tasta ara el nostre Cafè Colòmbia Antioquia Chiroso

Add to cart